3 biciclete de închiriat

Am văzut 3 biciclete pe o stradă obscură. Sunt cele pe care le poţi închiria. Marginea Bucureștiului. Totul la cald și hop țop i-am făcut dobitoci pe cei care le-au pus acolo. Cine pml ar închiria o bicicletă de aici? And then it clicked.

Ce trăim acum este o perioadă de acomodare. Populația trebuie să se obișnuiască cu ideea în sine, cu ce implică asta. Mamaie trebuie să învețe cum funcționează un card, ce-i ăla un scaner. Trebuie să înțeleagă de ce cineva ar vrea să închirieze o bicicletă.

Așa că oamenii fix asta au făcut.
Au plantat un vehicul în care toată lumea se poate îmbarca. Cu mintea. Bicicleta e sămânța unui viitor în care din ce în ce mai mulți vor înțelege cum funcționează tehnologia. Companiile care fac asta nu se așteaptă neapărat ca locuitorii zonelor obscure să le închirieze bicicletele. Asta fac aia din centru. Vor doar ca oamenii să le admită existența, să știe (în idee) pentru ce sunt, urmând ca, eventual, câțiva curioși să se apropie și să înțeleagă cumurile și deceurile.

Data viitoare când vei vedea niște biciclete puse de-a-n pulea, vei știi că sunt embrionii cu ajutorul cărora mă-ta mare va înțelege mai ușor viitorul.   

Robert Dumitriu