by Robert Dumitriu

Blog

Toate articolele despre productivitate, dezvoltare personală, filosofie, artă. Cam ce rezultă după ce îmi fierbe creierașul. 

5 aplicații care îți vor salva timpul

1. SwiftKey

O aplicație pentru tastatura telefonului va ocupa prima poziție când vine vorba de recomandări. Conform statisticilor, ne petrecem în jur de 3 ore pe zi în fața ecranului telefonului. În acest timp tastăm. De ce să nu o facem repede? Instalează SwiftKey. Îți va lua câteva ore sa te obișnuiești cu suportul oferit de aplicație. But it will pay off. 

Android App | iOS App

Hai să ne uităm pe câteva statistici personale: 

 Productivitate crescută cu 11%   Greșeli de tipografie corectate: >64.741  Cuvinte prezise: 3192  Cuvinte salvate: 37.996 Overall: Not bad

 Productivitate crescută cu 11% 
 Greșeli de tipografie corectate: >64.741
 Cuvinte prezise: 3192
 Cuvinte salvate: 37.996

Overall: Not bad

Todoist este o aplicație cu ajutorul căreia îți poți organiza taskurile pe care le ai de îndeplinit. Bate în simplitate cam tot ce este pe piață în acest moment ca, alternativă. Poți opta pentru varianta Premium în cazul în care vrei să folosești și mai multe opțiuni în aplicație. Poți aplica filtru sau eticheta importanța taskului, reminders și toate cele.

Știi? E momentul ăla când te găsești pe stradă și îți aduci aminte că trebuie să te uiți la ultimul episod din serialul X sau să vezi documentarul Y. Scoți cutiuța magică numită smartphone. Arunci informația acolo. Mergi mai departe.

Todoist funcționează pe platforme precum: Android, Chrome, Windows, iOS

3. Evernote

Consider Evernote drept al doilea creier al meu. Da, este o aplicație de notițe cross-platform. Ai atât de multe posibilități în aplicația asta, că nici nu știu de unde să încep.

În primul rând, simplitatea. Iubesc simplitatea. Interfață intuitivă. Pur și simplu știi pe ce să apeși chiar dacă nu ai folosit aplicația niciodată. Poți folosi Evernote pentru: a lua notițe, jurnal personal, salvat linkuri găsite pe web, scris un articol pe blog (thank you, Evernote), salvat rețete culinare, ba chiar poți scrie o carte.

Evernote are și o extensie web numită Evernote Web Clipper. Această extensie îți permite să "decupezi" articole, povești, știri, urmând să fie salvate în aplicație. Poți împărți contentul în diferite categorii, după bunul tău plac, pentru o manevrare mai ușoară. Tagurile și butonul de search îți vin în ajutor, pentru momentele când nu poți găsi o anumită notiță, iar tu ai ținut minte un cuvânt specific.

Give Evernote a chance!

4. Audible

Audible este o aplicație pe care o poți folosi pentru a asculta versiunile audio ale cărților, revistelor sau articolelor de ziar. Audible nu vinde cărți, vinde timp. Timpul pe care îl petreci în metrou sau în mașină uitându-te pe geam și văzând nimic poate fi folosit pentru a "citi" o carte în format audio. Simplitatea este și în cazul acestei aplicații, un punct cheie. Vrei calitate superioară? De data asta, va trebui să plătești. Audible nu este gratuit, dar este decent.

Alternative gratuite:

iOS: Audiobooks

Android: LibriVox

5. Pocket

Pocket este o aplicație care îți permite să salvezi articole pentru a le citi mai târziu. Să spunem că te găsești umblând pe net aleatoriu, fără vreun scop precis. Dai peste articolul, ăla despre care știi că îți va schimba perspectiva, dar tu ești în oraș și nu ai timp suficient să citești pe îndelete. Pocket sare în ajutor.

Trimiți articolul către aplicație, dânsa îl va șlefui, făcându-l perfect pentru citit. Sunt multe aplicații care pot face același lucru, dar vom opta din nou pentru minimalism și pentru gratuitate.

 

 

Robert Dumitriu