by Robert Dumitriu

Blog

Salut! Aici găsești cam ce rezultă după ce îmi fierbe creierașul.
Îi dau cu filosofie, productivitate + ceva ce haterii vor numi dezvoltare personală tip clișeu.

5 aplicații care îți vor salva timpul

Ultima editare: Octombrie 27, 2016

1. SwiftKey

O aplicație pentru tastatura telefonului va ocupa prima poziție când vine vorba de recomandări. Conform statisticilor, ne petrecem în jur de 3 ore pe zi în fața ecranului telefonului. În acest timp tastăm. De ce să nu o facem repede? Instalează SwiftKey! Îți va lua câteva ore sa te obișnuiești cu suportul oferit de aplicație.

Gândim pe termen lung!

Hai să ne uităm pe câteva statistici personale: 

  Productivitate crescută cu 11%   Greșeli de tipografie corectate: >64.741  Cuvinte prezise: 3192  Cuvinte salvate: 37.996   Overall: Not bad

 Productivitate crescută cu 11% 
 Greșeli de tipografie corectate: >64.741
 Cuvinte prezise: 3192
 Cuvinte salvate: 37.996

Overall: Not bad

Todoist este o aplicație cu ajutorul căreia îți poți organiza taskurile unei zile, săptămâni sau luni. Bate în simplitate cam tot ce este pe piață în acest moment ca alternativă. Poți opta pentru varianta Premium în cazul în care vrei să folosești și mai multe opțiuni (filtre, reminders, color coding) în aplicație. 

Scoți telefonul. Arunci informația acolo. Mergi mai departe.

Todoist funcționează pe platforme precum: Android, Chrome, Windows, iOS.

3. Evernote

Evernote este creierul meu de rezervă. Da, este o aplicație de notițe cross-platform. Ai atât de multe posibilități în aplicația asta, că nici nu știu de unde să încep!

Mixul de simplitate, interfață intuitivă și clean design este incredibil.

La ce e bun? 

  • luat notițe
  • jurnal personal
  • salvat linkuri găsite pe web
  • scris un articol pe blog (thank you, Evernote)
  • salvat rețete culinare
  • desene
  • ba chiar poți scrie o carte

Evernote are și o extensie web numită Evernote Web Clipper. Aceasta îți permite să decupezi articole, povești, știri, pentru a le putea lipi în aplicație. Împărțirea contentului pe categorii se poate face destul de ușor.  Toate astea combinate cu niște tag-uri + un buton de search bine pus la punct vor transforma Evernote într-un puternic motor de căutare pentru al tău creieraș. 

4. Audible

Audible este o aplicație pe care o poți folosi pentru a asculta versiunile audio ale cărților, revistelor sau articolelor de ziar preferate. Audible nu vinde cărți, vinde timp. Intervalul pe care îl petreci în metrou sau în mașină uitându-te pe geam și văzând nimic poate fi folosit pentru a citi o carte în format audio. Simplitatea este și în cazul acestei aplicații, un punct cheie. Vrei calitate superioară? De data asta, va trebui să plătești. Audible nu este gratuit.

Alternative gratuite:

iOS: Audiobooks

Android: LibriVox

5. Pocket

Pocket este o aplicație care îți permite să salvezi pagini web pentru a le citi mai târziu.  Te găsești pe net aleatoriu și dai peste un articol care-ți sună mișto, dar pe care nu ai timp să-l ataci în momentul respectiv. Pocket sare în ajutor!

Trimiți articolul către aplicație. Dânsa îl va șlefui, făcându-l perfect pentru citit. Sunt multe aplicații care pot face același lucru, dar vom opta din nou pentru minimalism și gratuitate.

  Illustration :  wonderlustmedia

Illustrationwonderlustmedia

Robert Dumitriu