Cablat în războiul atenţiei

rsz_nufrecamenta.png

Am ajuns să fim brutal cablați la device-uri mâncătoare de suflete. Puțină exagerare (ca de obicei), dar uite cum mă decablez când simt că treaba nu merge.

O omletă de aplicaţii

Folosesc chestia asta unde rotesc şi amestec aplicaţiile din telefon, le arunc în foldere diferite sau pur şi simplu le şterg să văd dacă lipsa lor îmi creează disconfort. 

O fac şi pentru a întrerupe un tipar deja format pe creier. Al meu e întotdeauna în căutare de scurtături. Citeşti ce scriu aici şi ai zice că am o boală sau ceva, dar e mult mai uşor pentru degeţel s-o ia pe drumul cel mai scurt precum un babuin mânat de instinct, nu crezi? Yasss. Degetul e acum pe pilot automat. Încearcă să-l observi. 

Ciocănelul pe ecran

Ciocanu-i o unealtă cu care baţi sau scoţi cuie. E mai frumos să le baţi *wink wink*. Îmi ţin unelte care chiar mă ajută să fac chestii (şi pe care le consider uitle pentru mine ACUM) pe ecranul principal. Uite un SS mai jos.

telefonul meu.jpg

Am Podcasts, Notiţe, Google Keep (unde salvez mizerii găsite pe net), mesaje (pentru că sunt un mare gagicar), Safari (unde mă poţi pierde adesea), Reminders (pentru că uit chestii), Photos (încă nu ştiu de ce - cred că am maxim 100 de poze) + aplicaţia de la Blog. Cam asta e. Când vreau să folosesc altceva, caut. Îi dau cu search de mâna repejor. Dar măcar acum chiar vreau să intru în aplicaţia aia. 

Luptăm împotriva unor aplicaţii colorate într-un război al atenţiei bine pus la punct de marile companii.  

Cablarea alimentează indirect raportarea noastră la lume. Dă făcăleţul si decablează-te mai des!

Original post: 22-Aug-2018

Robert Dumitriu