Clash între generații

Bănuiesc că un clash între generații este inevitabil, oricât de miere cu lapte ar fi amestecul în care ai nimerit și cât de mult love love love e la mijloc.

Apropiere singularității probabil că va face lupta să fie mai rapidă și mai lipsită de substanță. Nu se va face față rapidității valurilor schimbării. Creierul uman nu va putea. Nu cred. Teleportează-l pe Von Neumann aici și acum și vei vedea că îi va exploda mintea. De ce nu s-ar întâmpla asta și cu mine?

Mă gândesc că avem o mică șansă de a încetini oarecum procesul cu ajutorul progresului medicinei în materie de creșterea speranței vieții. Mintea + corp tânăr din ce în ce mai lipsit de boală se vor putea orienta astfel spre probleme mai avansate.

Și da, nu vreau să trebuiască să mă mai gândesc la lucrurile astea. La ce trebuie să mananc, la cât costă aia, ailaltă. Ne va stârpi umanitatea curent primitvă (IMHO), dar vom obține imortalitatea.

Bagajul obținut pe drumul către ea ne va furniza și opțiunea de reset, de întoarcere la umanitatea basic. Dar se va dori asta? Poate că unul dintre constituenții prețului plătit va include și lipsa nostalgiei.

Robert Dumitriu