Cum mă pregătesc pentru joburi care încă nu există

balamuc.png

O replică din The Social Network (filmul despre Facebook din 2010) mi-a ramas pe țeavă:

Harvard undergraduates believe that inventing a job is better than finding a job.

Oh well... plebeul din mine ar vrea să atingă o asemenea măreție. Sau poate ca nu. How the hell should I know? Îmi place să am structură în viață.

Aș vrea să-i spun unui absolvent în istoria artei că va avea un job stabil în următoarele decenii. Chiar aș vrea. Mi se rupe inima și sufletul.

Soon enough va veni vremea datului cărților pe față: Ce skilluri sustenabile avem?

Știi să faci un pivot în Excel? NU VA FI SUFICIENT!

Știi cum să transformi un doc Word în PDF? NU VA FI SUFICIENT!

Știi să dai restart PC-ului când vezi c-a crăpat? NU VA FI SUFICIENT!

Știi să shareuiești? Storyuiești? Instagramuiești? NU VA FI SUFICIENT!

Trimit către creier un mic semnal de avertizare.

Și da, priceperea într-ale tehnologiei este dezirabilă. Un Jack of All Trades are șanse destul de mari de supraviețuire. Nu știm ce fel de cod va rula viitorul tehnologiei.

E despre abilitatea de a pivota rapid, de a rămâne up to date.

Pun mai jos trei bucăți de gând trimis telepatic absolventului de istoria artei. Aa și BTW — nu fiți hateri. L-am ales pe el pentru că aveam o carte cu Leo da Vinci în câmpul vizual.

Acest hipster obosit va trebui să învețe ceva data science.
Acest hipster obosit va trebui să învețe să fie atent de unde vine streamul de informație.
Acest hipster obosit va trebui să învețe să extragă date nestructurate și să le convertească în informație utilă.

CALCULATOARE CALCULATOARE CALCULATOARE

Ce? Acreditarea tehnică și rămânerea în zona generaliștilor? Cam greu, nu crezi? Well, this is life. Și uită-te la cât de bine ți-o trăiești pe a ta, pudel drăguț ce ești.

nufrecamenta liniuta.png

Adaptabilitate constantă

Mulți web developeri au recunoscut că sunt plățiți gras și nesimțit pentru puține ore de muncă. Ce se știe mai puțin este că, pentru a se menține în topuri, aceșți jongleri de cod trebuie să toarne ore și ore de research și practică on the side. Ei sunt cei care experimentează cu noi tehnologii la care sistemul nostru educațional nu reacționează suficient de rapid.

Nu ai simțit-o? Punem piciorușul ușor în era și economia a ceea ce se numește lifelong learning. Bagă-te repede și fă un MOOC (Massive Open Online Courses). Este aproape similar cu a te culca cu șeful. Aproape. Asta nu va muri niciodată.

Know-How într-ale comunicării

Chestia asta poate aduce bucurie în sufletul hipsterului obosit.
Vrei să tăi cu toporul ceața de algoritmi? Lucrează-n echipă.

E mișto. E o provocare. Un test de rabdare.

Alte beneficii? Critică construtivă, directă și indirectă, vânzare de idei, dar și nevoia de argumentare concisă pentru a combate, la nevoie, critica constructivă.

Țin minte când aveam proiecte-n faculate în care ajungeam să-mi bag picioarele și să lucrez singur. Asta pentru că eram un mic robot într-ale comunicării. And that's not a good thing!

Vorbitul cu oameni la costum dar și cu tocilari îmbrăcăți în tricouri cu supereroi va fi un must have!

Inteligența emoțională = Moneda de negoț

BTW, nu trebuie neapărat să ți-o arzi OMG WAW I LIKE WORKING IN TEAMS!!! Nici mie nu prea-mi place cum sună. Pari fals, depersonalizat, poate și puțin pupator de funduleț. Așa că pur și simplu îmi imaginez că-s un actor. Nimeni nu trebuie să știe cum sunt eu cu adevărat. Așa par și mai profesionist, oy vey!

nufrecamenta liniuta.png

Interese într-ale Umanismului

Alte vești bune pentru istoria artei!

Nebunie mare cu Inteligența Artificială. Problema cu AI-ul va fi mai mult despre lupta cu biasurile umane VS. automatizarea joburilor. Amazon a experimentat cu un motor de recrutare bazat pe Inteligența Artificială care a arătat ostilitate față de femei. Voiau hop țop o tehnologie în care să bagi 100 de CV-uri pe-o parte, urmând să le scuipe pe top 5 pe cealaltă.

Joburile viitorului vor avea mare nevoie de oameni ce-s dispuși să bage la cap materie nouă în fiecare zi. Oameni dispuși să analizeze probleme etice și care să se gândească creativ la noile probleme pe care le va ridica tehnologia. Așa vom obține inovare etică.

Leadership, pentru cei puternici

Știai ca va urma asta. Yasss. Leadershipu’ este abilitatea de a infuența pe plan social. Mă gândesc că va deveni indispensabil și din ce în ce mai greu de manevrat. Oamenii vor lucra din ce în ce mai mult de acasă. Salariul merge, calitatea vieții s-a îmbunătățit, Mega Imaju’ e după colț. Ce-mi poți oferi tu mie, liderule, ce nu am deja? Cum și de ce mă poți influența să fac treabă care va schimba lumea?

A da mai departe

Asta merge mână-n mână cu leadershipu’ de mai sus. E despre soft skills. Mai știi că spuneam că oamenii de la Harvard își inventează joburi? Ești Justin Capră inventator de job? Va trebui să înveți să-l dai mai departe pentru a găsi potențiali oameni cu care să te înhăitezi. E legea junglei.

Așadar, a fi în stare să recrutezi și să înveți o mână de oameni cum să jongleze cu ițele viitorului pentru a duce totul la scară largă va fi o altă căramidă de prim ordin.

Concluzie?

Nu mi-e frică. Mereu am putut să ne reinventăm. Treaba că noi putem alege ce tip de viitor vrem este cu dus întors. Vrei mai multă artă? Mai puțină tehnologie? Sustenabilitate? Rupe-ți mediul încojurător și crează-și de acum o rețea axată pe cum vrei tu să arate viitorul.

Robert Dumitriu