Cât de greu POATE fi?

Ok — am un moto care cred că și-a făcut veacul latent în subconștientul minții mele... și acela este punerea într-un mod constant a întrebării... Cât de greu poate fi? 

Și știu că poate suna cheesy, dar prefer ca de fiecare dată cand trebuie să am de a face cu o problemuță ce pare (aparent) greuță, să-mi dau un refresh întrebându-mă: Cât de greu poate fi s-o rezolv?

Și văd totul ca pe un gând aroganto-eliberator, asta pentru că te poate face să crezi că ai puteri nebănuite și că poți rezolva orice treabă din Univers... ceea ce nu este neapărat adevărat.

Dar trebuie sa-ți amintești că ai de a face cu foarte multe lucruri pamantești de care adesea îți este frică să te apropii poate crezând și că implică genul de abilități necesare trimiterii omului pe Lună. 

Adică, să fim serioși... zilele astea poți învăța o droaie de lucrui de pe net + intra-n cercuri de oameni aflați la 2 capete separate ale lumii, comunica și primi aproape tot ajutoru', dar și resursele de care ai nevoie.

Iaaaar punerea întrebării cât de greu poate fi cred că îți poate deschide porțile minții și da propulsia de încredere de care ai nevoie.

Dacă alții au facut-o, de ce n-ai putea-o face și tu?

— reparat o bicicleta — cât de greu poate fi?

— gătit mega tort cu ciocolată — cât de greu poate fi?

— design de website — cât de greu poate fi?

— construiește o căsuță-n copac — cât de greu poate fi?

— programare, prezentări, public speaking, antrenamente, îngrășat, slăbit etc.

Toate pot fi ușor și sigur anihilate de întrebarea CÂT DE GREU POATE FI?

Și bineînțeles că totul trebuie ajustat pe măsura nevoilor personale, dar și contextului în care viața te-a târât.

Și normal că nu poți învăța să  construiești o casă în 2 zile și că nu vei avea dibacia și experiența unui mecanic sau unui medic care a bagat în el ani și ani de învățat. 

Dar asta nu înseamnă că nu poți alege aceeași cale dacă îți dorești cu adevărat. 

Totul la pachet și alimentat de întrebarea CÂT DE GREU POATE FI?

Iar sănătatea întrebării, echilibrată de diplomație, abilitatea de a asculta, asimila și executa — îmi va putea produce, în final, puteri nebănuite.

Robert Dumitriu