Interesant, nu mind-blowing

download.png

Sunt bipolar în ceea ce privește tehnologia. Câteodată am impresia că nu merit să folosesc aplicații care aproape că-ți livrează mâncarea-n farfurie. Nu am făcut nimic să le merit. 

Mai am momente când cred există foarte multe companii ce vâră pachete pachete angajaților cu minți luminate pentru a-i stimula și face să se gândească la noi metode de a ne face pe noi, consumatorii, să dăm mai multe click-uri. Nu trebuie văzut neapărat drept ceva horror. At the end of the day... mintea luminată a decis că vrea să facă asta, corect? Plus că unele chestii pe care dai click sunt chiar blanao. 

Take Netflix. Ăștia au făcut un algoritm care-ți schimbă thumbnailu' în funcție de vibe-ul serialelor/documentarelor/animațiilor la care te uiți.

Uite un video scurt și ușor de digerat despre cum funcționează:

Why your Netflix thumbnails don't look like mine  

Este foarte posibil ca eu și tu să avem thumbnailuri diferite în zile diferite pentru aceleași seriale. 

Îmi rupe asta mintea? Not anymore. A fost WAW OMFG LOL acum câțiva ani, când YouTube a băgat secțiunea de recomandări bazate pe videourile la care te uitai și la ce aveai subscription. Lumea a înțeles cât de cât cam ce înseamnă un algoritm și cum funcționează. Netflix a dus-o la următorul nivel. Still, nu este OMFG WAW MINTEASPARTAINBUCATICEDESTEPTISUNTASTIA. Cel puțin pentru mine. 

În schimb, aș lua echipele care fac același tip de job și le-aș pune să se gândească la un algoritm care să-mi bage mai mulți bani în buzunar luna următoare pentru a avea bani de semințe. Glumesc. Naturally.

Anywhoooo... Cred că aș canaliza energia acestor magi înveliți în cod într-o direcție mai potrivită (again, din punctul meu de vedere). 

E cu sănătate și transport și ecologie și încălzire și apă și foarte foaaaaaarte multe zone în care mințile luminate pot lucra pentru a face lumea un loc mai bun. Clișeu mare ce sunt :( 

Stați, mai am. Să nu uităm că genul ăsta de corporații vor să facă bani. Which seems legit. Pentru asta există. Okay. Nu sunt în totalitate de acord cu ideea de corporație malefică ce vrea să ne spele pe creier. Dooh! Lucrez la o corporație. Normal că le iau apărarea. 

Cred însă că trebuie să le înțelegem scopul (banii) și ce vor de la noi (atenția) pentru ca NOI să învățăm să le spunem ce VREM. Dacă nimeni nu se uită la clickbaitu' lor, atunci magicienii vor trebui să fie atenți la noile noastre interese. 

Sursa :  Mikey Burton
Robert Dumitriu