Meditație pentru orice situație

tl;dr maybe?

1. nu te mai gândi la chestii
2. continuă să nu te mai gândești la chestii
3. de ce ai încetat să nu te mai gândeșți la chestii?

Majoritatea cărților și articolelor despre meditație presează pe punctul unu. E despre a-ți ține mintea calmă și în alertă în același timp.

Meditația e un subiect interesant. Poate fi la fel de simplă că tl;dr-ul de mai sus, dar poate deveni frustrantă pentru niște chinuiți. Încerc să mă și să te asigur că este ușor. Repetăm, repetăm, repetăm.

Chiar acum, în timp ce citești, trage adânc aer pe nas (aprox. 3-4 secunde) și scoate-l pe gură (aprox. 3-4 secunde). 

Repetă asta de câteva ori și vei observa o scădere a ritmului cardiac, a tenisunii arteriale, dar și a nivelului de stres. E că o țigară fără țigară. Continuă să faci asta până vei termină de citit ce scriu aici.

Asta e baza meditației. Un flow constant și ciclic de inspiră-expiră. Ciclicitatea o va face predictibilă și ușor de urmărit. Dacă te ajută, imaginează-ți că ești la munte și că tragi pe nas cel mai curat și pur aer care există pe fața planetei.

Ochii nu trebuie să fie neapărat închiși. Doar găsește-ți un punct de focus pe un perete. Am început să halucinez uitându-mă la un tablou lol. Dar a mers. Eram spaced out pentru câteva minute. Spaced out is good. 

Doar ține minte: 

  • scrii. inspiri. expiri.

  • găteșți. inspiri. expiri.

  • citeșți ceva random pe net. inspiri. expiri.

Fă-o suficient de mult și-ți vei intră-n ritm. E blanao.

Sursa :  Prasanth

Sursa: Prasanth

Robert Dumitriu