Nevoia de diversitate

nufrecamenta+line.png

Viața-i despre dans pe balans. Mulți pseudointelectuali scuipă-n fața știrilor sau a bucăților de content de proastă calitate. De ce plm de uiți la ălă? De ce-l citești p-ălălalt? Mizerii! Mizerii peste tot! Îţi moare creieru' omg!

Eu cred că adevăru-i undeva la mijloc. Eu cred că-i datoria ta să aduni material și să-l prelucrezi. Că-i sănatos să vezi și alte fețe.
O curvă pe centură, un drogy drogy pe-o bordură, un cancan prost într-un RATB. Să citești și despre ăștia. Știri bune, rele, căcăcioase, răutăcioase, prost scrise.

Nu zic să-ți faci un țel cosmic din asta, ci să accepți în pușca mea că asta-i lumea și asta se vinde. Partea tricky îți revine. E aia cu filtratul. Sau cu luatul în serios. Nu te lua prea tare în serios, beibi.

Nu am încredere în oamenii care nu s-au uitat măcar puțin la un căcățel gen Trădați în Dragoste. Pfaii, pai aia e fake, bă! Nu vezi? Sunt niște săraci veniți pentru 1 baston și o apariție la teveu. Păi tocmai d-aia mă uit la el! Vreau să văd și eu cum rahat joacă un puțoi pe-un milion. Vreau să-i urmăresc reacțiile și mișcările. Vreau să vad acting prost de tot. Vreau să văd ce dreku-i zice Ernest (da, normal că știu cum il cheamă). Vreau să văd bătaie și scandal.

Expunerea crește antifragilitatea. Uite ceva extras din Antifragilul lui Nassim Taleb -

Ridică mai multe haltere! Fă lucruri nebunești (fă praf mobilă) cum făceau uneori grecii în etapele finale ale banchetelor, și fii rațional în deciziile de amploare! Citește reviste cu bârfe de duzină și clasici sau opere sofisticate, dar nu citi niciodată chestii semidocte. Vorbește fie cu studenți care nu și-au luat încă diploma, cu șoferi de taxi grădinări, fie cu savanți de cel mai bun calibru, însă niciodată cu universitari mediocri, care se gândesc numai la carieră. Dacă nu-ți place de cineva, lasă-l în pace sau elimină-l; nu-l ataca verbal!

Pe același film, ceva găsit pe net -

To be knowledegable, you need to:
read widely;
read deeply;
read differently;

across a broad spectrum of mediums and topics [e.g. newspapers (paying particular attention to editorials, economic analyses, and political commentaries); magazines; newsletters; industry reports; business books; fiction novels; literary and scholarly works; bill boards; bulletin boards; wall posters; merchandising displays; ad blurbs (and even mailshots) in your In-Box, blogs, online and offline, etc.]

Additionally, you need to keep yourself abreast about what’s happening around the world.

Credits:  Michael Schiffer
Robert Dumitriu