Obosit?

Câteva metode obținute prin experiment.

Îmi ascultam corpul. Dădea semne că are nevoie de o pauză. O mică durere de tâmple. Continua cu o stare subțirică (dar generală) de 'I'm not feeling like myself'. Mi-am dat seama că-i mai eficient să-mi las corpul să se refacă decât să continui să presez. Time for a break.

Energia mentală. Gânduri negative sugătoare de energie. Click dreapta/remove.

Câteodată-s compulsiv și iute la mânie. E important să mă calmez. Mintea-i umplută de motorașe turate adesea prostește. Un furnal lipsit de control. Un cap suprasolicitat egalează un corp obosit.

Looking for a quick fix?

Mă uit peste cantitatea de grăsimi pe care o consum zilnic. Am fost păcălit. Zicala cum că toate grăsimile-s rele nu mai ține. Asta pentru că, for starters, nu toate grăsimile sunt egale.

Sap mai adânc. Continui să-nvăț.

O dietă bogată în grăsimi sănătoase oferă energie aproape instant + ceva beneficii pe termen lung pentru creier și inimioară.

Fac research. Aflu că al meu creier e compus din apă, grăsimi și colesterol. Colesterol? Cine ar fi crezut.

Rețeta? Ceva grăsimi de calitate dimineață și ochiu' țintit pe schimbarea de stare.

Poți începe cu 2 linguri de ulei de cocos. Gătește-n unt grass-fed. Ouă, bacon, nuci. Completează cu spanac și avocado.

Am rezolvat încă o problemă. Boooon.

Trec și mă uit la nivelul de carbohidrați. Sursa mea principală — pâinea. Dau remove și aici. Asta sau înjumătățesc porțiile.

Uneori bag ceva feliat de tipul cartofi dulci.

Zahăr? Atac și aici. Aparent merge la pachet cu carbohidrații de mai sus. Se contopesc în glucoză. E bine să dai skip cât mai des. Aa, BTW — dacă-ți place lenea de după masa de prânz, go for it!

(Insert 5 hour energy here)

Dar cum e cu îndulcitorii? Am citit că stevia pare să fie cea mai okay soluție. Cel puțin deocamdată.

O mână de exerciții poate fi un alt quick fix. Poate ceva alergat, yoga, calisthenics. Doar să pună sângele în mișcare.

Suplimente. Să ne înțelegem — se numesc SUPLImente. Suplimentează lipsa unui ceva. Testează-te înainte să iei prostii. Fă puțin research. Caută-l pe Peter Attia.

Am experimentat cu suplimente de Magneziu, Omega 3, good old VitC, D-uri (bune dacă nu prea ieși din casă) yada yada yada. Again, do your research. Sunt doctor de suflete.

Nu pot uita de cafea – topicul e foarte dezbătut, dar îmi place cafeaua mea. Bag 2-3 pe zi + ceva miere ca îndulcitor. I am not there yet. Mai trag și ceai verde cu ciocolată neagră când îmi vine.

Somn. Deocamdată nu am probleme cu el. Sunt un porcușor. Dar și aici e dezbatere mare! Am înțeles că se doarme bine între 6.5 și 8 ore. Treaba-i că oamenii sănătoși au nevoie de mai puțin somn. Așa că trebuie să lucrăm și la celelalte variabile. Also, am experimentat suficient de mult cu power naps cât să pot spune că merg în majoritatea cazurilor.

Astea-s lucrurile mici pe care le încorporez în rutină pentru a-mi menține un consitent nivel de energie. Multe dau rezultate instant, dar nu sunt singurii factori.

Am început să fiu mai atent și la ce-mi spun gândurile. Self-talk și suficientă atenție îndreptată către procesele cognitive. Eforturi centrate pentru a îndepărta un amalgam de gânduri și situații cu outcome negativ.

Un exercițiu bun vine sub formă de întrebare - ce colecție de gânduri ai lăsa în urmă după ce vei părăsi existența fizică?

Anyway, voi continua să testez noi metode. Lucrurile nu se-ntâmplă peste noapte. E daily grind. Cam atat. Hope it works.

Imagine  -  Ruolan

Imagine - Ruolan

Robert Dumitriu