by Robert Dumitriu

Blog

Salut! Aici găsești cam ce rezultă după ce îmi fierbe creierașul.
Îi dau cu filosofie, productivitate + ceva ce haterii vor numi dezvoltare personală tip clișeu.

Omul Viitorului Va Fi Un SuperErou

Data publicării: Octombrie 21, 2016
Ultima editare : Ianuarie 29, 2018

Ciudățeniile din capul meu s-au combinat cu obsesiile din copilărie pentru a forma ce voi scrie mai jos.  Am hotărât să-mi dezasamblez aminitirile, să le dau o formă scrisă pentru a le cristaliza, înțelege și pentru a explora noi posibilități. Să începem!

Știința a venit întotdeauna să calce pe fața omuleților care de la o vârstă fragedă voiau să zboare precum Superman, să aibă super-simțurile lui Spidey și puterea lui Hulk

Documentez aici stadiul în care se află rasa umană, dar și ce poate face pentru a atinge lucrurile la care doar mintea creativă a reușit să ajungă.

Spiderman - Eroul copiilor din anii 90'

                                    

                                   

Știm cu toții povestea în care Peter Parker a fost mușcat de un păianjen expus la radiații. Ei bine, acest tip de mușcătură nu îți va asigura un loc pe blocurile New-York-ului.

Michael Dennin, profesor de fizică la University of California, oferă adesea elevilor săi analogii creative pentru a explica un proces științific. Alege supereroii pe cât de des posibil:

"În cazul în care ești mușcat de un păianjen radioactiv, nu vei păți nimic. Poate doar câteva mutații genetice care vor afecta niște gene izolate, dar totul va fi foarte aleatoriu. Radioactivitatea va fi extrem de mică și nu se va transmite nimic."

Dennin crede că impactul ar fi mult mai mare dacă mușca un păianjen afectat de un retrovirus. Acesta se poate replica în celula gazdă, făcând ravagii. 

Tot ce putem face deocamdată este să ne bucurăm de încercările creative ale unor oameni îndrazneți care încearcă să spargă barierele minții.

Iată un video în care Patrick Priebe construiește un web shooter à la Spiderman:

Haina îl face pe om. Sau costumul? Real-life Ironman

        

       

Dacă ați văzut filmul Ironman 2, este posibil să vă amintiți scena când Tony Stark declară în fața Senatului că majoritatea țărilor sunt cu 5-10-20 de ani în urmă cu tehnologia, nefiind capabile să construiască un echivalent al costumului său. În lumea reală, pământenii încearcă să îi închidă gura domnului Stark.

TALOS (Tactical Assault Light Operator Suit) este o încercare de a replica costumul Ironman. Nu se știe încă dacă este propagandă sau adevăr. Se presupune că acest costum oferă protecție anti-glonț, forță îmbunătățită + ceva senzori care îți vor putea scana corpul și găsi buba. Evident că TALOS este contruit de către armată, dar nu vom intra în zona asta.

O altă variantă a costumului Ironman vine din partea unei companii mai transparente, Hyundai. Koreenii au lăsat libere câteva fotografii cu exoscheletul, dar nu au dat alte informații.

rounded_corners.jpg

Căpitanul America și serul SuperEroului 

Dacă ne amintim cum trebuie, Căpitanul America este rezultatul super-serului, substanță proiectată pentru a crea un super-soldat gata să ajute America în cel de-al doilea Război Mondial. Există numeroase medicamente care oferă așa-zisele super-puteri, de la cele care îmbunătățesc performanța atletică până la cele care cresc capacitățile cognitive. Steroizii anabolici ajută la creșterea masei musculare, promovând producția de proteină la nivel muscular și ajutând recuperarea după antrenament. Stimulează de asemenea creșterea și remodelarea oaselor, explicând schimbarea totală a aspectului fizic al căpitanului. Dar nu totul este lapte și miere. Fiecare folosire abuzivă a super-medicamentelor vine cu downsides pe măsură.

Iată o lista măruntă:

  • atrofie testiculară 
  • țesutul sânului mărit
  • reducerea numărului spermatozoizilor

Dar stați, mai este. La nivel neuropsihiatric, comportamentul agresiv și violent își va face apariția.

Un super-soldat de 3 miliarde de euro

Oamenii de la DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) , agenția militară americană, au un proiect în valoare de 3 miliarde de dolari în desfășurare. Scopul? Explorarea potențialului uman, spargerea barierelor și crearea unui super-om gata să sfideze limitele.

Serul super- şoricelului

Din câte am înțeles, s-au băgat bani buni în diferite cercetări făcute cu scopul de a da naștere unui super-șoricel. Rezultatele nu au întârziat să apară, diferite versiuni ale șoricelului minune fiind deja pe piață. Genele au fost manipulate serios, iar puterea mușchilor subiectului s-a dublat. Substanțial a crescut și anduranța , rozătoarea fiind acum capabilă să alerge până la 5 ore fără oprire.

Cercetătorii "nebuni" care au creat super șoricelul vor sa meargă mai departe -  testarea pe oameni. Nivelul asta implica numeroase sesiuni, teste, conferințe, aprobări. Totul trebuie să rămână în interesul rasei umane, posibila pilula magică putând fi salvarea celor cu probleme de sănătate.

Ronald M. Evans, profesor coordonator al echipei Salk's Gene Expression Laboratory afirmă că: 

În acest moment există căi de a crea medicamente pentru oamenii care au probleme cu obezitatea sau alte complicații, precum diabetul, debilitatea și imobilitatea.

Batman - Omul care poate câștiga fiecare probă la Olimpiadă

Cel mai palpabil lucru la care poți aspira în prezent este să ai BATMAN-like skills. Liliacul traumatizat în copilărie și-a dedica viața dezvoltării personale și luptei împotriva crimei.

Sunt numeroase postări pe net despre cât de skillat este Bruce Wayne, ce IQ are, câte limbi știe etc. Voi enumera aici cele mai comune bârfe despre omul cu pelerină:

▲ IQ-ul de aproximativ 200

▲ Fluent: mandarină, franceză, spaniolă, rusă, coreană, greacă, ebraică, arabă, latină, germană, kriptoniană și multe altele

▲ Abilități de luptă: știe cam toate stilurile de luptă posibile

▲ Chimist, fizician, hacker

▲ Cel mai bun detectiv din lume (but still Sherlock rullz)

▲ Alte abilități: maestru al deghizării, interogării și spionajului

Obținerea tuturor abilităților de mai sus într-o perioadă scurtă de timp este imposibilă. Totul trebuie făcut gradual. Managementul timpului este cheia, dar și disciplina. Limbile străine se pot învăța. 

Iată pe cineva care vorbește aproximativ 20 de limbi străine:

Abilitățile de luptă se pot dezvolta. Gândirea strategică se poate îmbunătăţi. IQ-ul? Well son I don't know about that. Multe studii arată că IQ-ul este fix. Mai vin câte unii care spun că îl putem crește ca pe o plăntuță. Cu cât citești, experimentezi, asimilezi, cu atât crești mai rapid. IQ-ul nu contează. Abilitatea de a acționa este totul.

Ce ne rezervă viitorul? O predicţie.

Cred cu tărie că viitorul ne rezervă lucruri minunate. Degradarea va fi ușor eredicată. Se va putea ajunge la modificarea ADN-ului fiecărui individ, iar personalitatea va putea fi manipulată cu ajutorul tehnologiei.

Vom putea colecta mostre de ADN de la cei mai excepționali oameni din istorie. Imagniati-vă un om care să aibă inventivitatea lui Leonardo DaVinci, mintea strategică a lui Sun Tzu, disciplina lui Benjamin Franklin și geniul lui Napoleon. Alterarea genetică va fi afacerea viitorului iar super-oamenii vor fi pretutindeni.

Robert Dumitriu