Un dialog despre fericire

rsz_nufrecamenta.png

Persoana 1

Am câteva recomandări pentru cei care citesc asta. Sunt lucruri pe care le-am folosit și le-am testat din nou și din nou. Treaba stă cam așa — dacă nu poți fi fericit, încearcă să faci pe altcineva fericit. Și știu că fericirea este un cuvânt problematic, iar a o urmări nu înseamnă neapărat că o vei și prinde. Tot ce spun aici poate fi considerat clişeu, dar asta-i adevărul meu.

Just your usual Friday, un pub micuț, şi 5 oameni în interior. Se strigă berea e din partea mea. Și urmează valul. Și îl vei simți cu adevărat. E cam cea mai ieftină terapie pe care o poți avea!

Așa că ceva la fel de simplu precum plătitul cafelei omului care stă cu tine în rând poate avea un efect benefic cu adevărat.

Persoana 2

Okay, sună bine! Hai să îți zic cum merge treaba la mine. Ceva super basic. Mi se întâmplă să văd oameni sictiriți în mai multe situații. Cel mai des îi văd pe cei care lucrează cu publicul, cei care curăță după ceilalți, vânzători de bilete sau lucrători comerciali.

Ce-i zici omului care iese dintr-o toaletă cu o pungă plină de mizerie? Eu interacționez, și nu mereu, de ce să mă cac pe mine. Dar încerc să lucrez la partea asta. Şi cred că un mulţumesc aruncat omului care a curăţă toalete de la 6 dimineaţa poate aduce un plus zilei lui. Chiar şi pentru câteva secunde.

Ultima editare: Decembrie 25, 2016

Robert Dumitriu