Warren Buffett despre aproape orice de Carol J. Loomis

notitele+mele.gif

notițele mele

Warren Buffet, cel mai de succes investitor al planetei, a oferit omenirii numeroase ouă de aur de-a lungul timpului. Conferințe, apariții TV pe teme de business, succes, antreprenoriat, discursuri motivaționale ținute în fața abosolventilor universităților de top din lume, filantropie și multe altele. Trăiește în aceeași casă, conduce aceeași mașină, joacă bridge în timpul liber și bea Cherry Coke.

Warren Buffet rămâne același, dar averea lui crește. Prietenia sa cu Bill și Melinda Gates este legendară, precum și cea cu Charlie Munger. Știți citatul ăla care spune că You're The Average Of The Five People You Spend The Most Time With? Ei bine, Warren Buffet stă bine la acest capitol.

Am enumerat mai jos câteva bucăți de aur găsite în cartea sa, aur ce sper să ajute la dezvoltarea noastră personală precum și la înțelegerea ideii de Warren Buffet. Ideile nu sunt enumerate în ordinea importanței, așa că luați cât puteți si alegeți ce vă convine.

Inteligența contează, dar nu este cea mai importantă. Un om cu un IQ de 130 nu este foarte diferit de un om cu un IQ de 160. Diferența pare enormă, dar pe planul investițiilor, este aproape nulă.

Capacitatea de a te detașa de emoții este crucială.

Mai importante decât inteligența sunt anumite trăsăturii de caracter, precum o etică foarte înaltă și un caracter bun.

Trebuie să fii conștient și să îți accepți limitele pe care le ai.

Nu banii îl motivau pe Warren Buffet, ci jocul producerii banilor, sportul pe care îl găsea în asta. Întotdeauna a dus o viață modestă.

Charlie Munger despre Warren Buffet: Creierul lui este un mecanism superb de rațional.

Trebuie să investești într-o societate pe care o poate conduce și un prost, pentru că într-o zi asta se va întâmplă.

Investeşte doar în lucruri pe care le înțelegi.

Interveviator: De unde vă vin ideile? Warren Buffet: Citesc, citesc toată ziua.

Robert Dumitriu